Havregrynsbullar

Tråkigt väder ute ja då blir det förstås lite bakat :) Underbart goda och kanske lite nyttiga småbullar Perfekt att frysa in eller äta på direkten!!
 
3 dl havregryn
5 dl vatten
2 pkt jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker eller sirap
ca 2 l vetemjöl
 
Koka samman havregryn och vatten till en gröt och tillsätt smöret, låt det smälta och tillsätt sedan mjölken.
Häll blandningen i en bunke och tillsätt jästen, sockret och salt.
När jästen lösts upp så tillsätt mjölet och blandar ihop till en smidig deg.
Låt jästa övertäckt i 30 min.
Knåda degen och dela i ca 24 bitar och rulla till bullar.
Lägg på en plåt och jäs 30 min 
Grädda i 250 grader ca 8 minuter
 

Kommentera här: