0 Läs mer >>
Tråkigt väder ute ja då blir det förstås lite bakat :) Underbart goda och kanske lite nyttiga småbullar Perfekt att frysa in eller äta på direkten!!
 
3 dl havregryn
5 dl vatten
2 pkt jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker eller sirap
ca 2 l vetemjöl
 
Koka samman havregryn och vatten till en gröt och tillsätt smöret, låt det smälta och tillsätt sedan mjölken.
Häll blandningen i en bunke och tillsätt jästen, sockret och salt.
När jästen lösts upp så tillsätt mjölet och blandar ihop till en smidig deg.
Låt jästa övertäckt i 30 min.
Knåda degen och dela i ca 24 bitar och rulla till bullar.
Lägg på en plåt och jäs 30 min 
Grädda i 250 grader ca 8 minuter
 

Havregrynsbullar

0 Läs mer >>
Roligt att baka med lite färg :)
 
3 äggvitor
0,5 krm ättiksprit (12%)
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
karamellfärg
 
Vispa äggvitorna med ättiksprit, vaniljsocker och 1 dl strösocker till fast skum
Tar ca 5-10 med elvisp. Vänd sedan ner resten av sockret och rör försiktigt ner detta.
Tillsätt några droppar färg och dra lite runt i smeten så den blir fint melerad. Fyll en sprits och spritsa små söta maränger på en plåt med bakplåtspapper på. 
Grädda i 100 grader i ca 1 timme eller tills de känns torra och släpper papperet
 
 

Randiga maränger

0 Läs mer >>
Idag kunde vi inte hålla oss längre så det blev några hembakta semlor till kvällen 
 
75 gr smör
3 dl mjölk
50 gr jäst
1 dl socker
0,5 tsk stött kardemumma
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
9 dl vetemjöl
 
Grädde 
Mandelmassa
 
 
 
Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös den med lite av degvätskan.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, bakpulver och nästan allt mjöl och knåda ihop till en smidig deg
Låt jäsa till dubbel storlek
Baka ut till lagomt stora bullar och lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30-40 min 
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i ca 8 min 
 
Låt kallna! 
Skär av ett lock och gröp ur innehållet i bullen
Riv mandelmassan och blanda den med brödsmulet och några msk ovispad grädde
Fyll bullarna med mandelröran och spritsa sedan grädde ovanpå och så locket på
Pudra över lite florsocker innan servering :) 
 
 
 

Semlor

0 Läs mer >>
 Idag blev det en monstergod kladdkaka i munsbitar!!
 
Kladdkaka:
2   ägg
3 dl socker
100 gr smält margarin
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
 
Smeten får INTE vispas utan rör ihop alla ingredienser till en slät smet
Häll i en ugnsform klädd med bakplåtspapper ( 22 x 30) 
Grädda i 170 grader i ca 20-25 minuterLåt svalna innan man skär den i bitar
Den blir sådär seg, kladdig och tokgod !!!!
Samt hur enkel som helst att göra 
 
Går utmärkt att frysa
 

Kladdkaka

0 Läs mer >>
-20 grader... nej då går man bara ut om nöden kräver det ..

Lilla Nisse

0 Läs mer >>
Sovmorgon blev det idag men vad gör det när man vaknar till en dag som denna!! - 12 grader kallt och solen strålar. Jämtland i sin finaste skrud!!

En underbar dag

0 Läs mer >>
En smarrig ananaspaj till helgen!!
Pajdegen:
150 gr rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1   ägg
3 dl vetemjöl
0,25 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraich
1    ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 brk ananas krossad
( 430g varav 260g ananas)
Blanda ihop till en deg, smörj en pajform och tryck ut degen (ganska lös deg). Doppa fingrarna i mjöl så går det lättare! Botten ska vara ganska tunn.
Blanda ihop fyllningen och häll i skalet. 
Nu ska den gräddas i 175 grader i ca 20-25 min eller när den börjar att få lite färg.
Låt den svalna
Inga tillbehör behövs men ibland klickar jag på nåt extra gott.
Går bra att byta ananasen mot andra bär eller frukter!!
 

Ananaspaj

0 Läs mer >>
Under uppbyggnad

Bullstugan

0 Läs mer >>

Mitt första inlägg.

Välkommen till min ny...