Semlor

Idag kunde vi inte hålla oss längre så det blev några hembakta semlor till kvällen 
 
75 gr smör
3 dl mjölk
50 gr jäst
1 dl socker
0,5 tsk stött kardemumma
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
9 dl vetemjöl
 
Grädde 
Mandelmassa
 
 
 
Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös den med lite av degvätskan.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, bakpulver och nästan allt mjöl och knåda ihop till en smidig deg
Låt jäsa till dubbel storlek
Baka ut till lagomt stora bullar och lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30-40 min 
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i ca 8 min 
 
Låt kallna! 
Skär av ett lock och gröp ur innehållet i bullen
Riv mandelmassan och blanda den med brödsmulet och några msk ovispad grädde
Fyll bullarna med mandelröran och spritsa sedan grädde ovanpå och så locket på
Pudra över lite florsocker innan servering :) 
 
 
 

Kommentera här: